Ministerie publiceert accountantsverklaringen NOW 2.0

mei

28

Ministerie publiceert accountantsverklaringen NOW 2.0

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) publiceert accountantsverklaringen en derdenverklaring voor de vaststelling van steun via NOW 2.0. Als administratie- of accountantskantoor kun je daar je voordeel mee doen.

De accountantsverklaringen die het ministerie online heeft gezet horen bij een assurance-rapport met beperkte mate van zekerheid en een assurance-rapport met redelijke mate van zekerheid. Daarnaast vind je hier ook de samenstellingsverklaring voor de vaststelling van de NOW 2.0 en de derdenverklaring.

Compensatie

Wanneer je als werkgever omzetverlies hebt geleden als gevolg van corona, kun je loonkosten gecompenseerd krijgen via het NOW. Kent het UWV de subsidie toe? Dan krijg je als werkgever eerst een voorschot van 80% van het subsidiebedrag. Voor vaststelling van het definitieve subsidiebedrag moet je na afloop opnieuw een aanvraag indienen bij het UWV.

Je kan tot en met 5 januari 2022 de definitieve subsidieberekening van de NOW 2.0 aanvragen. De tegemoetkoming in de loonkosten geldt voor de maanden juni tot en met september 2020. Een derdenverklaring heb je nodig bij een voorschot tussen de € 20.000 en € 100.000 en een definitieve tegemoetkoming tussen de € 25.00 en € 125.000. Voor een voorschot van € 100.000 of meer en een definitieve tegemoetkoming van € 125.000 heb je onder andere een accountantsverklaring nodig.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande vragen en antwoorden nog meer vragen? Of ben je benieuwd hoe wij je hierin kunnen ondersteunen? Neem contact met ons op!