Werkkostenregeling

feb

2

Werkkostenregeling

Werkkostenregeling verhoogd naar 3%

Voor 2021 zijn de percentages voor de werkkostenregeling verhoogd: tot een loonsom van € 400.000 per werkgever geldt in 2021 een opbouw van 3%. Dit zou verlaagd worden naar 1,7%, maar op 21 januari 2021 werd bekend dat het wél verhoogd wordt van 1,7% naar 3%.

Over de loonsom per werkgever boven de € 4000.000 bouw je 1,18% vrije ruimte op. Dit is een verlaging van 0,02% ten opzichte van de opbouw in 2020. Over alles boven de vrije ruimte betaal je loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.

Werkgevers mogen zelf bepalen of dat ze de vrije ruimte willen gebruiken én waar ze die aan willen besteden. De vrije ruimte kan bijvoorbeeld worden ingezet om werknemers onbelast een bloemetje of cadeaubon te schenken.

Wat is de werkkostenregeling?

Via de werkkostenregeling (WKR) kun je onbelaste vergoedingen en verstrekkingen geven aan je werknemer(s). Daarnaast kun je bepaalde zaken onbelast vergoeden of verstrekken door gerichte vrijstellingen. Bepaalde voorzieningen zijn op nihil gewaardeerd, zie nihil waarderingen. Voor bepaalde voorzieningen op de werkplek en voor (dienst)woningen gelden normbedragen. 

Meer informatie? Ontdek onze WKR tool. Je kunt deze gratis downloaden, ook wanneer je jouw salarisadministratie (nog) niet bij Loonbureau.nl hebt ondergebracht. De WKR tool is eenvoudig in gebruik en geeft direct inzicht in het gebruik van de vrije ruimte en de berekende eindheffing.

Gebruik gratis de WKR tool voor het registreren van vergoedingen en verstrekkingen

Kennismaken

Elke maand de verloning kloppend én op tijd de deur uit? Daar helpen wij je graag bij. Jij voorziet ons van informatie, wij doen de rest. Benieuwd wat Loonbureau.nl voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag het gratis informatiepakket aan.