Reiskostenvergoeding 2021

feb

2

Reiskostenvergoeding 2021

Vaste reiskostenvergoeding verlengd tot 1 april 2021

Krijgen jouw werknemers vaste reiskostenvergoedingen én werken ze vanwege het coronavirus (bijna) volledig thuis? Dan hoef je de vaste vergoeding niet aan te passen. Alle vaste reiskostenvergoedingen die uiterlijk op 12 maart 2020 zijn afgesproken, mogen tot 1 april 2021 nog onbelast worden vergoed. Ook al worden deze reiskosten als gevolg van thuiswerken niet meer (volledig) gemaakt.

Vaste reiskostenvergoeding
Als werkgever mag je een werknemer een vaste, onbelaste vergoeding geven (gerichte vrijstelling) voor woon-werkverkeer. Er zijn verschillende methodes om de vaste reiskostenvergoeding te berekenen. 

Hoe verwerkt Loonbureau.nl vaste reiskostenvergoedingen?

Bij Loonbureau.nl berekenen we de reiskostenvergoedingen op basis van de van de kortste route volgens de ANWB-routeplanner.

Voorbeeld: Je woont in Utrecht (exact adres) en werkt in Hilversum (exact adres). Beide adressen worden ingevoerd via de ANWB-routeplanner, hieruit komt naar voren dat de afstand voor een enkele reis 18,1 km bedraagt. Je reiskostenvergoeding wordt berekend op basis van 36,2 kilometer per dag.

Kennismaken

Elke maand de verloning kloppend én op tijd de deur uit? Daar helpen wij je graag bij. Jij voorziet ons van informatie, wij doen de rest. Benieuwd wat Loonbureau.nl voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag het gratis informatiepakket aan.