CAO Kinderopvang

jul

12

juli 12 , 2021 |

CAO Kinderopvang

Vanaf 1 juli 2021 verhoging van 0,50%

De CAO Kinderopvang schrijft per 1 juli 2021 een verhoging van 0,50% voor van de salarisschalen en de feitelijke lonen. Voor nu is deze CAO alleen verplicht voor werkgevers die lid zijn van de brancheorganisatie. De loontabel per 1 juli vind je hier.

Aanvraag algemeen verbindend verklaring

Op dit moment is de CAO volgens onze informatie nog niet algemeen verbindend verklaard (AVV) deze is echter wel aangevraagd. Indien het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de AVV af geeft zal de verplichting vanaf dat moment voor alle bedrijven gelden binnen de branche. Op dit moment geldt deze verhoging dus alleen voor werkgevers die lid zijn van de brancheorganisatie.

Een AVV kan nooit met terugwerkende kracht worden afgegeven dus verhoging die voor het verstrekken van de AVV liggen hoeft niet zondermeer te worden toegepast indien de werknemer niet onder de nieuwe loonschalen komt. Uiteraard is e.a. afhankelijk van de exacte tekst in de CAO die gepubliceerd wordt in de Staatscourant.

Hoe verwerkt Loonbureau.nl de CAO bij haar loonadministratie?

Allereerst is het belangrijk dat je op de hoogte bent van eventuele veranderingen in de CAO. Bij Loonbureau.nl stellen we je per mail op de hoogte van wijzigingen in de CAO. Je kan dan zelf bepalen of dat deze wijzigingen ook van toepassing zijn op jouw onderneming. Wanneer je aan ons doorgeeft dat dit van toepassing is op jouw onderneming, voeren wij dit door in de loonadministratie.

Kennismaken

Elke maand de verloning kloppend én op tijd de deur uit? Daar helpen wij je graag bij. Jij voorziet ons van informatie, wij doen de rest. Benieuwd wat Loonbureau.nl voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag het gratis informatiepakket aan.