CAO Geestelijke Gezondheidszorg

nov

10

november 10 , 2021 |

CAO Geestelijke Gezondheidszorg

Eenmalige uitkering van maximaal € 500,-.

De CAO Geestelijke Gezondheidszorg schrijft voor dat een werknemer die op 1 november 2021 in dienst is een eenmalige uitkering van maximaal € 500,- bruto ontvangt. Werknemers met een deeltijd dienstverband ontvangen deze eenmalige uitkering naar rato van het dienstverband.

Aanvraag algemeen verbindend verklaring

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een AVV afgegeven voor de CAO Geestelijke Gezondheidszorg. Dit betekent dat de verplichting geldt voor alle bedrijven binnen deze branche, niet alleen wanneer je lid bent van de brancheorganisatie.

Een AVV kan nooit met terugwerkende kracht worden afgegeven dus verhoging die voor het verstrekken van de AVV liggen hoeft niet zonder meer te worden toegepast indien de werknemer niet onder de nieuwe loonschalen komt. Uiteraard is e.a. afhankelijk van de exacte tekst in de CAO die gepubliceerd wordt in de Staatscourant.

Hoe verwerkt Loonbureau.nl de CAO bij haar loonadministratie?

Allereerst is het belangrijk dat je op de hoogte bent van eventuele veranderingen in de CAO. Bij Loonbureau.nl stellen we je per mail op de hoogte van wijzigingen in de CAO. Je kan dan zelf bepalen of dat deze wijzigingen ook van toepassing zijn op jouw onderneming. Wanneer je aan ons doorgeeft dat dit van toepassing is op jouw onderneming, voeren wij dit door in de loonadministratie.

Voorbeeld: De CAO Geestelijke Gezondheidszorg heeft een loonsverhoging van 3,15%. Iedereen binnen deze CAO ontvangt een e-mail met daarin de CAO wijziging. Wij voeren de loonsverhoging pas toe zodra onze klanten dat aangeven, ongeacht of dat dit een verplichting verhoging is of niet. Nadat wij een bevestiging hebben ontvangen, worden de loonsverhogingen toegepast op alle werknemers binnen de CAO van de desbetreffende organisatie.

Kennismaken

Elke maand de verloning kloppend én op tijd de deur uit? Daar helpen wij je graag bij. Jij voorziet ons van informatie, wij doen de rest. Benieuwd wat Loonbureau.nl voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag het gratis informatiepakket aan.